Skip to content

Z H2/ Z H2 SE

Sljedeća razina Supernaked je stigla. Novi Z H2 SE osnažen je jedinstvenom Kawasaki Supercharger tehnologijom koja sadrži nove namjenske značajke koje pružaju neusporedivu izvedbu: novi Showa elektronički ovjes sa Skyhook tehnologijom, Brembo kočione čeljusti iz serije H2, plus nova boja i grafika, kombiniraju se kako bi potaknuli vaše emocije izvan granica. SUPERCHARGE!

Uravnoteženi SUPERCHARGE motor

Upravljiva isporuka snage pri svim brzinama koja se temeljito provodi kako bi se postigla snaga koja vam omogućuje da iskusite visoku snagu od 200 PS. Kada se pomak poveća kako bi se dobila veća snaga, to obično rezultira povećanom veličinom i težinom, što umanjuje vrijednost bilo kakve dobivene snage. Z H2 eliminira ovaj problem upotrebom motora s kompresorom. DOHC 16-ventilski 998 cm3 linijski četverouravnoteženi superpunjeni motor stvara visoku maksimalnu snagu od 147 Kw (200 PS), a istovremeno je lagan i kompaktan. Proizvodi intenzivno ubrzanje za razliku od svega što može pružiti motor s prirodnim usisavanjem.

KQS (Kawasaki Quick Shifter)

Pri brzinama motora (o/min) iznad 2500 min-1, KQS omogućuje prebacivanje u viši i niži stupanj prijenosa bez spojke. Nadopunjujući snažan motor i prijenos s prstenastim prstenom, brzi mjenjač praktična je značajka koja se može koristiti ne samo za sportsku vožnju, već i za gradsku vožnju i putovanja. Omogućuje brzo prebacivanje u viši i niži stupanj prijenosa, olakšavajući glatko ubrzavanje i usporavanje. Tijekom ubrzavanja, sustav detektira da je ručica mjenjača aktivirana i šalje signal ECU-u da prekine paljenje tako da karike mogu glatko uključiti sljedeći stupanj prijenosa bez potrebe za korištenjem spojke. Tijekom usporavanja, KQS sustav automatski kontrolira brzinu motora, omogućujući vam prebacivanje u niži stupanj prijenosa bez pritiskanja spojke. Sustav koristi senzor beskontaktnog tipa, što pridonosi njegovoj visokoj pouzdanosti.

Brembo Stylema čeljusti

Paket Brembo prednjih kočnica viših specifikacija Z H2 SE uključuje Stylema monoblok čeljusti i Brembo prednji glavni cilindar, nudeći snažnije performanse kočenja i poboljšanu kontrolu.

Pomoćna i klizna spojka

Pomoćni breg smanjuje opterećenje opruge kvačila za lakši rad poluge kvačila, što pomaže u smanjenju umora vozača u situacijama gradske vožnje kao što su stani i kreni u prometu ili prometne gužve. Klizna spojka oslobađa pritisak povratnog momenta kako bi se spriječilo poskakivanje i proklizavanje stražnje gume prilikom prebacivanja u niži stupanj prijenosa.

Elektronski tempomat

Kawasakijev tempomat omogućuje održavanje željene brzine jednostavnim pritiskom gumba. Jednom aktiviran, vozač ne mora neprestano pritiskati gas. To smanjuje stres na desnoj ruci prilikom putovanja na velike udaljenosti, omogućuje opušteno krstarenje i pridonosi visokoj razini udobnosti vožnje. Upravljanje elektroničkim tempomatom praktično se aktivira s lijeve ručke.

TFT LCD ekran u punoj boji

Instrumentna ploča sveobuhvatno prikazuje različite informacije na TFT LCD zaslonu u boji. Također ima funkcije koje vam mogu pomoći u upravljanju dnevnim radnim statusom vozila i rasporedom za duge vožnje. Funkcije zaslona uključuju digitalni brzinomjer, indikator položaja mjenjača, indikator stupnja prijenosa, brojač kilometara, dvostruka mjerača prijeđenog puta, mjerač goriva, preostali domet, trenutnu/prosječnu potrošnju goriva, vanjsku temperaturu, temperaturu rashladne tekućine, sat, indikator ekonomične vožnje, indikator IMU, indikator KIBS, tlak prednabijanja i temperatura prednabijanja.