Skip to content

Z 400

Kawasaki Ninja 400, odjeven u oštri Ninja stil, Ninja 400 pruža veće performanse od svog prethodnika zahvaljujući motoru i šasiji koji su snažniji i znatno lakši. Ali poput Ninje 300 koja mu je prethodila, ova Ninja 400 posjeduje mnogo više od visokih performansi. Ne samo da Ninja 400 nudi zapanjujući, visokokvalitetni izgled, njegove jače performanse motora, lagano, predvidljivo upravljanje i opuštena, sportska pozicija vožnje čine ga zabavnim i lakim za vožnju.

Lak dohvat do tla

Osim što pridonose oštrijem izgledu Ninje 400, tanka LED prednja svjetla (svaka imaju kratka i duga svjetla, kao i LED pozicijsku lampu) dobro su vidljiva i nude znatno povećanu svjetlinu.

Prednji kočni disk velikog promjera

Promjera 310 mm (iste veličine kao kod Z1000), poluplutajući prednji disk Z400/250 nudi sigurnu snagu zaustavljanja. Čvrsti novi glavni prednji kočioni cilindar pomaže eliminirati neučinkovit (prazni) hod, pridonoseći upravljivosti, dok pažljivo odabrane dimenzije kočionog crijeva i materijal doprinose dodiru kočnice. Svi modeli opremljeni su ABS-om i imaju najnoviju ABS jedinicu tvrtke Nissin, najkompaktniju i najlakšu dostupnu.

Čvršća prednja vilica

Tvrđa teleskopska vilica od 41 mm pruža bolje djelovanje ovjesa. Prednji kotač se čini stvarno postavljenim, promjene smjera se lako izvode (čak i kada je bicikl prilično uspravan, zgodno je za kretanje po prometnim gužvama), a općenito ovjes nudi ljupkost bicikla veće zapremine.

Snažan paralelni dvostruki motor prilagođen vozaču

S obujmom od 399 cm3, novi motor pruža značajno povećane performanse u usporedbi s prethodnikom: 33,4 kW (+4,4 kW u odnosu na Z300 iz 2018.). Veća izvedba se uvelike može zahvaliti novom usisniku prema dolje, koji je popraćen većom zračnom kutijom koja nudi povećanu učinkovitost usisavanja. Povećana izvedba nadopunjena je karakterom prilagođenim vozaču; gladak odziv i obilan okretni moment pri niskim brzinama olakšavaju kontrolu gasa za nove i iskusne vozače.

Kompaktni višenamjenski instrumenti

Z400 je opremljen istom složenom instrument tablom kao i Z650. Nudeći raspored koji je lako čitljiv, tahometar u analognom stilu ima indikator položaja mjenjača u središtu i nalazi se na vrhu višenamjenskog LCD zaslona.

Lagani rešetkasti okvir

Z 400 ima rešetkasti okvir sličan dizajnu kao i Ninja H2. Kawasakijeva napredna analiza dinamičke krutosti korištena je kako bi se osigurala optimalna krutost uz malu težinu. Motor je kruto montiran i koristi se kao opterećeni element. Dizajn okvira značajno pridonosi maloj masi pločnika bicikla.