Skip to content

Ninja ZX-4RR 40th Anniversary

Tijekom posljednjih 40 godina, Ninja motocikli osvojili su srca ljubitelja sportskih motocikala diljem svijeta. Nikada se nismo udaljili od svojih korijena, ali smo uvijek bili revolucionarni u razvoju. Vodimo u industriji u fantastičnim performansama, inženjerstvu, tehnologiji i rukovanju. Ninja nije samo prepoznatljivo ime, to je način života.

Performanse motora vodeće u klasi

Kawasaki podiže performanse motora od 400 ccm na novu razinu, postižući snagu bez presedana od 57 kW (77 PS)*. Zavijanje motora dok se okreće iznad 15.000 min-1 doprinosi ushićenju vozača. Brza priroda i izravan odziv na gas nadopunjeni su fleksibilnim karakterom koji nudi snažan okretni moment niskog do srednjeg raspona za gradsku vožnju, kao i vrišteću snagu pri visokim okretajima idealnu za sportsku vožnju ili vožnju na stazi. *Homologiran broj prema JPN specifikaciji izmjeren pod fiksnim uvjetima. Specifikacije se razlikuju ovisno o tržištu. Brojka može varirati ovisno o okruženju. Ne može se primjenjivati ​​na svaku jedinicu.

Vrhunske komponente i značajke

Stil se susreće sa suštinom s vrhunskim stilom i paketom visoke klase Ninja ZX-4R. Agresivni izgled nadopunjuju vrhunske značajke kao što su TFT instrumenti u boji koji pružaju jasne informacije, integrirani načini vožnje koji povezuju kontrolu proklizavanja i načine rada za jednostavno postavljanje stroja, a na Ninji ZX-4R SE i ZX-4RR brzi mjenjač za brzo i jednostavno mijenjanje brzina promjene.

Ultra-kompaktna okretna supersport šasija

Obilježje ZX serije je oštro rukovanje s izvrsnim povratnim informacijama koje ulijevaju povjerenje, a Ninja ZX-4R nije iznimka. Ovo proizlazi izravno iz Kawasakijevih napora u utrkama WorldSBK i njihovog rada na razvoju Ninje ZX-10R i Ninje ZX-6R. Kao rezultat toga, Ninja ZX-4R nudi karakter upravljanja sličan svojoj braći i sestrama.

Dizajn šasije inspiriran svjetskim superbikeima

Ključne dimenzije šasije (položaj težišta, položaj okretne ruke, položaji osi motora, kut kotača, itd.) inspirirane su Kawasakijevim World Superbike Ninja ZX-10RR trkaćim automobilom, donoseći razmišljanje o dizajnu šasije WorldSBK-a u klasi 400cc.

Povezivanje s pametnim telefonom

Bluetooth tehnologija ugrađena u ploču s instrumentima omogućuje povezivanje s pametnim telefonima putem aplikacije za pametne telefone “RIDEOLOGY THE APP”, omogućujući vozačima pristup funkcijama instrumenata za poboljšano iskustvo vožnje motocikla.

Rešetkasti okvir s optimiziranom ravnotežom krutosti

Dizajniran korištenjem Kawasakijeve napredne analize dinamičke krutosti, ovaj rešetkasti okvir izrađen od čelika visoke čvrstoće pruža potrebnu ravnotežu čvrstoće i savitljivosti šasije kako bi se postiglo okretno upravljanje u supersportskom stilu Ninje ZX-4R.