Skip to content

Ninja ZX-10RR

Možete pobijediti sve protivnike, ali uvijek postoji izazov s kojim se morate suočiti, onaj u vama samima. Za one poput vas koji dorastu svakom izazovu, razvili smo motocikl kakav zaslužuje pravi šampion. Novi Ninja ZX-10R i Ninja ZX-10RR imaju ono što je potrebno za pobjedu: potpuno nova aerodinamična karoserija s integriranim krilima, mala i lagana LED prednja svjetla, TFT instrumenti u boji i povezivost pametnog telefona plus ažuriranja proizašla iz stručnosti Kawasaki Racing Team World Superbike. Sada kada imate definitivnog Ninju usmjerenog na utrku, suočite se sa samim sobom.

VAI (Variable Air Intake) sustav

Postavljen unutar zračne kutije, VAI sustav koristi set pomičnih usisnih lijevka za promjenu visine usisnog lijevka. Kada su VAI lijevci podignuti, usisni zrak zaobilazi sustav za optimalne performanse visokog broja okretaja; kada je spušten, usisni zrak prolazi kroz usisne lijevke radionice, za povećane performanse niskog do srednjeg raspona. Kretanje lijevka je regulirano kako bi se maksimizirao učinak pri svim okretajima u minuti. Korištenje VAI sustava ograničeno je na trkaće aplikacije. Za aktiviranje sustava, motocikl mora biti opremljen ECU-om i podkontrolerom za utrku. U uličnoj konfiguraciji, sustav je neaktivan: lijevci su fiksirani u podignutom položaju.

Integrirani načini vožnje: sport, cesta, kiša, vozač (ručno)

Sveobuhvatni načini rada koji povezuju S-KTRC i Power Mode omogućuju vozačima da učinkovito postave kontrolu proklizavanja i isporuku snage kako bi odgovarali određenoj situaciji vožnje.

Lagane Pankl klipnjače od titana

Korištenje laganih klipnjača od titana doprinosi visokom ograničenju broja okretaja Ninje ZX-10RR, kao i njegovoj prednosti vršne snage od 1 PS† u odnosu na standardni model Ninja ZX-10R.

Prijenos s malim omjerom

Prijenosni omjeri Ninje ZX-10R idealizirani su za kružnu vožnju. Veći stražnji lančanik (39T >> 41T) i kraći omjeri za 1., 2. i 3. stupanj prijenosa nude snažno nisko-srednje ubrzanje za brže izlaske iz zavoja, kao i brže ubrzanje izvan linije za snažna lansiranja na stazi.

Lagani Pankl klipovi

Lagani klipovi štede 20 g svaki. Niža klipna težina pomaže u postizanju veće granice broja okretaja i pridonosi glatkom penjanju broja okretaja.

Hladnjak ulja sa zračnim hlađenjem

Na temelju povratnih informacija s Kwasakijevog WSB trkaćeg stroja, novi zrakom hlađeni hladnjak ulja ima neovisni krug. Dizajn koji se često viđa na modelima visokih performansi.