Skip to content

Ninja H2R

Pomičući granice inženjeringa i performansi jedan je od rijetkih motocikala koji doista zaslužuju naziv Instant Icons. Stvoren bez kompromisa, Ninja H2R zahtijeva poštovanje i privlači najvještije i najpredane vozače. H2R ima: stražnji ovjes Ohlins, brzi mjenjač gore-dolje, aerodinamične uređaje, upravljanje zavojima i prikaz kuta nagiba.
Ovo vozilo nije proizvedeno za korištenje na javnim cestama.

Položaj u vožnji i ergonomija

Položaj za vožnju dizajniran je za vožnju ultra velikom brzinom i kružnu vožnju. Kako bi pomogli vozaču tijekom intenzivnog ubrzavanja, jastučići koji podupiru kukove nalaze se uz stražnji dio sjedala. Potpora za kukove je podesiva 15 mm prema natrag kako bi odgovarala veličini vozača.

Pogonska jedinica dizajnirana da izdrži snagu od 300 PS

Unatoč poznatoj četverolinijskoj konfiguraciji, pogonska jedinica Ninja H2R puna je tehnologije razvijene posebno za ovaj motor s kompresorom.

Dog-ring prijenos

Kako bi se omogućilo glatko, brzo mijenjanje stupnjeva prijenosa, odabran je dog-ring  prijenos. Ovo je vrsta prijenosa koja se obično nalazi u MotoGP-u ili Formuli 1, a razvijena je uz povratne informacije od Kawasaki Racing Teama.

Elektronički prigušni ventili

Kawasakijev potpuno elektronički sustav aktiviranja leptira za gas omogućuje ECU-u da kontrolira volumen goriva (putem mlaznica za gorivo) i zraka (putem ventila za gas) koji se isporučuju u motor. Idealno ubrizgavanje goriva i položaj ventila za gas rezultira glatkim, prirodnim odzivom motora i idealnom snagom motora. Sustav također daje značajan doprinos smanjenju emisija

Aerodinamički dizajnirana karoserija

Nije slučajno da se, gledajući sa strane, Ninja H2R ne čini agresivnim prema naprijed nagnutim stavom većine modernih supersportskih modela.

Glava cilindra

Nekoliko je razmatranja dato dizajnu glave cilindra kako bi se osigurala učinkovitost hlađenja potrebna za motor s kompresorom. Veliki otvori za rashladnu tekućinu rezultiraju idealnim hlađenjem komore za izgaranje.